Gyengén látó verzió
Foglalás telefonon
+36 20/342-0788
+36 20/518-4071
Kérjél ajánlatot

Látnivalók: Balf

Balf egy több, mint 800 éves kis kincs Soprontól mindössze 7 kilométernyire. A piciny kis mérete ellenére a falu gazdag történelemmel és érdekes látnivalókkal büszkélkedhet.

Balf legjelentősebb nevezetessége a gyógyvize, amelyet gyógyhatása miatt már a rómaik is ismertek és használtak. Egyes források szerint már Marcus Aurelius korában is nyüzsgő, pezsgő fürdőélet volt itt. A balfi víz csodatévő hírnevének első kovácsa Scholtz Jeremiás volt. Doktor Scholtz, Sopron város tisztiorvosaként jelentetett meg egy tanulmányt a helyi gyógyvízről 1631-ben.

A fürdő már a 18. században is nyújtott különböző szolgáltatásokat, az idelátogatók igénybe vehettek fürdetést, masszírozást, piócázást és köpölyözést is. A 20. század elejére Wosinki István ezredorvos kiváló fürdőhellyé fejlesztette Balfot, amelyet most akár Te is kipróbálhatsz.

Sétálj egyet a festői szépségű Angolparkban vagy a Nyulas Ferenc sétányon, látogass el a Szent József fürdőkápolnába és csodáld meg Gróf Apponyi Albert szobrát, valamint a Piéta-szobrot is.

Ha kirándulás közben elfáradsz, frissítsd fel magad a szabadon csordogáló lítiumban, kalciumban és magnéziumban gazdag ivóvízzel. A 2008-ban felavatott ivókútnál a saját bőrödön is megtapasztalhatod a helyi nedű jótékony hatásait.

Ha a terveidben az szerepel, hogy megmártózol a balfi gyógyfürdőben, akkor mindenképp iktasd be pár kulturális és történelmi programot is. Ismerd meg ezt a pici, barátságos falut és tapasztald meg a saját bőrödön a balfi víz erejét!

Rólunk mondták

Ismételten csuda klassz 5 éjszakát töltöttünk a Panzióban, a szobából gyönyörű panorámás kilátással. Mind az öten szép élményekkel gazdagodtunk.Kívánjuk, hogy vendégszeretetek még nagyon sok turistát vonzzon. Nagyon köszönjük a családias vendéglátást! És természetesen mindenkinek jó szívvel ajánljuk a GLORIETT PANZIÓT !!

Morvai Imre

Én a feleségemmel töltöttünk el 2 csodálatos napot ebben a panzióban. Mindennel maximálisan elégedettek vagyunk, a szobával, a környékkel az étellel (ami annyira finom volt) és nem utolsó sorban a házigazdák vendég szeretetével. Barátságosak, kedvesek az ide érkező emberekkel. Olyan családias és kellemes volt a légkör, hogy az ember ide bármikor szívesen vissza vágyik. Felejthetetlen élmény volt ez a két nap a számunkra és ez a panzió tulajdonosainak köszönhető. Hiszen bármire képesek annak érdekében, hogy minden vendég nagyon jól érezze magát. Bízunk benne, hogy még lesz lehetőségünk vissza menni. Aki teheti legalább egyszer menjen el oda, nem bánja meg, sőt!

Damó Csaba és neje

Menjetek el erre a gyönyörű helyre, tutti megéri. A szállás és a kiszolgálás kifogástalan, a vendégszeretetről nem is beszélve. Mégegyszer köszönjük a Juhász családnak az elmúlt 5 napot, maximálisan meg voltunk elégedve mindennel.

Makai Mária és párja