Gyengén látó verzió
Foglalás telefonon
+36 20/342-0788
+36 20/518-4071
Kérjél ajánlatot

Látnivalók: Fertőboz

A falu már az 1800-as években megerősítette ismertségét, ugyanis már ekkor, a Napóleoni háborúk idején olyan jelentős személyek fordultak meg a településen, mint Széchenyi Ferenc, József nádor és neje, János és Rajner főhercegek.

Az élet igazán 1855-ben élénkült meg, amikor a Fertő-tó víze annyira megduzzadt, hogy kedvelt fürdőhely lett belőle. A fertőbozi fürdőélet felpezsdülésének és talán picit gróf Széchenyi Istvánnak is szerepe volt a magyar vizisport kialakulásában és elterjedésében. A krónika szerint először itt, Bozon tartottak a Széchenyiek vízi játékokat, ahol tengeri csatákat mutattak be.

A község egyik legnevezetesebb látnivalója a Gloriett kilátó, amelyről panzióinkat is elneveztük. Amikor József nádor Sopronba került gyakran kirándult a fertőparti településeken. Egyik kedvenc helye a fertőbozi magaslat volt, ahonnan páratlan kilátás tárult elé. Az ő tiszteletére építtette a kilátót Gróf Széchenyi 1802-ben. Az idő vasfoga a Gloriettet is megviselte, de 1943-ban gróf Széchenyi Endre renováltatta az épületet, ami mai napig vonzza azokat, akik a szép kilátás szerelmesei.

Fertőboz elhelyezkedése miatt is szerencsés helyzetben van, mivel karnyújtásnyira helyezkedik el Soprontól, a Balfi gyógyfürdőtől, a Hegykői termálfürdőtől, Nagycenktől. Bozról indulva akár az egész Fertő-tó körbe biciklizhető, de a szomszédos települések is könnyedén elérhetők kerékpárral. A világörökség részeként számon tartott Fertő-tájhoz tartozó Fertőboz mágnesként vonzza a kalandra, kirándulásra és pihenésre vágyókat.

Rólunk mondták

Ismételten csuda klassz 5 éjszakát töltöttünk a Panzióban, a szobából gyönyörű panorámás kilátással. Mind az öten szép élményekkel gazdagodtunk.Kívánjuk, hogy vendégszeretetek még nagyon sok turistát vonzzon. Nagyon köszönjük a családias vendéglátást! És természetesen mindenkinek jó szívvel ajánljuk a GLORIETT PANZIÓT !!

Morvai Imre

Én a feleségemmel töltöttünk el 2 csodálatos napot ebben a panzióban. Mindennel maximálisan elégedettek vagyunk, a szobával, a környékkel az étellel (ami annyira finom volt) és nem utolsó sorban a házigazdák vendég szeretetével. Barátságosak, kedvesek az ide érkező emberekkel. Olyan családias és kellemes volt a légkör, hogy az ember ide bármikor szívesen vissza vágyik. Felejthetetlen élmény volt ez a két nap a számunkra és ez a panzió tulajdonosainak köszönhető. Hiszen bármire képesek annak érdekében, hogy minden vendég nagyon jól érezze magát. Bízunk benne, hogy még lesz lehetőségünk vissza menni. Aki teheti legalább egyszer menjen el oda, nem bánja meg, sőt!

Damó Csaba és neje

Menjetek el erre a gyönyörű helyre, tutti megéri. A szállás és a kiszolgálás kifogástalan, a vendégszeretetről nem is beszélve. Mégegyszer köszönjük a Juhász családnak az elmúlt 5 napot, maximálisan meg voltunk elégedve mindennel.

Makai Mária és párja