Gyengén látó verzió
Foglalás telefonon
+36 20/342-0788
+36 20/518-4071
Kérjél ajánlatot

Látnivalók: Fertőrákos

Fertőrákos már a rómaik korában is közkedvelt település volt. Később a középkorban a győri püspökök is Rákost választották pihenésük színhelyéül, még kastélyt is építtettek maguknak. Érdekes megjegyezni, hogy Fertőrákos volt az egyetlen olyan falu, melyet városfal övezett és püspöki palota állt a területén.

A településen két kőbánya található, amit már a rómaiak is bányásztak, de az igazi kitermelés 1857-ben indult meg. A kőfejtő felszínét majdnem 5 hektár, kaszáló rét borítja, ami sok védett és ritka növénynek ad otthont.

A kőfejtő kínálta zenei lehetőséget először 1937-ben használta ki Kóh Ferenc bariton, aki barátaival tapasztalta ki milyen is a “terem” akusztikája. Kezdetben szabadtéri előadásokkal szórakoztatták a falu lakóit, akik szívesen vettek részt a különböző kulturális programokon. A kültéri rendezvények egyetlen ellensége az időjárás volt, aminek kiszámíthatatlansága miatt sosem volt biztos, hogy valóban sor kerül a műsorra.

Ekkor támadt az ötlet, hogy a kőfejtő belső csarnokait átalakítják, hogy ne kelljen többé az időjáráshoz alkalmazkodni. A Barlangszínházat végül 1970-ben alapították meg, 734 fő befogadására volt képes. A színházat azóta felújították, így modern világítás, kényelmes székek és fűtés várja a művelődni vágyókat.

A település középpontja a püspöki kastély. Az első írásos információ 1311-ből való, amikor is egy oklevél ír arról, hogy a településen püspöki udvarház áll. A középkor során az épület több püspökségnek is otthont adott, amikor pedig Győr török kézre került ideilegesen Fertőrákos lett a Győri püspökség központja.

Rákos nem olyan nagy község, de annál több látnivalót és érdekes programot tartogat az ide látogatóknak. Visszatekinthetsz a múltba egy pillanatra a Vasfüggöny Múzeumban, de megnézheted az európai hírű ásványkiállítást, a helytörténeti tárlatot, vízimalmot és középkori pellengért is. Fertőrákoson sok emléket találsz egy helyen, ami a történelem szerelmeseit érdekelheti.

Rólunk mondták

Ismételten csuda klassz 5 éjszakát töltöttünk a Panzióban, a szobából gyönyörű panorámás kilátással. Mind az öten szép élményekkel gazdagodtunk.Kívánjuk, hogy vendégszeretetek még nagyon sok turistát vonzzon. Nagyon köszönjük a családias vendéglátást! És természetesen mindenkinek jó szívvel ajánljuk a GLORIETT PANZIÓT !!

Morvai Imre

Én a feleségemmel töltöttünk el 2 csodálatos napot ebben a panzióban. Mindennel maximálisan elégedettek vagyunk, a szobával, a környékkel az étellel (ami annyira finom volt) és nem utolsó sorban a házigazdák vendég szeretetével. Barátságosak, kedvesek az ide érkező emberekkel. Olyan családias és kellemes volt a légkör, hogy az ember ide bármikor szívesen vissza vágyik. Felejthetetlen élmény volt ez a két nap a számunkra és ez a panzió tulajdonosainak köszönhető. Hiszen bármire képesek annak érdekében, hogy minden vendég nagyon jól érezze magát. Bízunk benne, hogy még lesz lehetőségünk vissza menni. Aki teheti legalább egyszer menjen el oda, nem bánja meg, sőt!

Damó Csaba és neje

Menjetek el erre a gyönyörű helyre, tutti megéri. A szállás és a kiszolgálás kifogástalan, a vendégszeretetről nem is beszélve. Mégegyszer köszönjük a Juhász családnak az elmúlt 5 napot, maximálisan meg voltunk elégedve mindennel.

Makai Mária és párja