Gyengén látó verzió
Foglalás telefonon
+36 20/342-0788
+36 20/518-4071
Kérjél ajánlatot

Látnivalók: Fraknó

Fraknó község Ausztriában, Burgenland tartományban, a Nagymartoni járásban található. A Rozália-hegység lábánál a Vulka völgyében fekszik.

Leghíresebb látnivalója a Fraknói vár, ami Burgenland egyik jelképe. A várat 1317-ben építették a Nagymartoni grófok, ám ebből az épületből mára már csak az öregtorony maradt meg, mivel 1635 és 1660 között Eszterházy Miklós teljesen átépítette a várat.

A Fraknói vár korának egyik remekműve, mivel annyira félelmetesre és bevehetetlen sikerült, hogy a törökök meg sem próbálták elfoglalni, később Bocskai és Bethlen seregei sem bírtak el vele. Szót érdemel a szemet gyönyörködtető panoráma is, amelytől biztosan a Te szád is tátva marad!

Itt találod az Ősök Galériáját, ahol maga Drakula gróf portréjával nézhetsz farkasszemet, végis sétálhatsz az ezüstszobán, megismerve Európa legnagyobb ezüst bútor gyűjteményét, de itt található a kontinens legnagyobb fegyvergyűjteménye is.

Fraknó vára az állandó kiállítások mellett érdekes ideiglenes tárlatokat is rendez, így bátran állítható, hogy ebbe a várba többször is érdemes visszatérni. Legkedveltebb egy egyben legkülönlegesebb programja a Draculade, a teliholdas élménytúra.

Gyere és ismerd meg Te is milyen titkokat rejtenek a vastag, ódon várfalak!

Rólunk mondták

Ismételten csuda klassz 5 éjszakát töltöttünk a Panzióban, a szobából gyönyörű panorámás kilátással. Mind az öten szép élményekkel gazdagodtunk.Kívánjuk, hogy vendégszeretetek még nagyon sok turistát vonzzon. Nagyon köszönjük a családias vendéglátást! És természetesen mindenkinek jó szívvel ajánljuk a GLORIETT PANZIÓT !!

Morvai Imre

Én a feleségemmel töltöttünk el 2 csodálatos napot ebben a panzióban. Mindennel maximálisan elégedettek vagyunk, a szobával, a környékkel az étellel (ami annyira finom volt) és nem utolsó sorban a házigazdák vendég szeretetével. Barátságosak, kedvesek az ide érkező emberekkel. Olyan családias és kellemes volt a légkör, hogy az ember ide bármikor szívesen vissza vágyik. Felejthetetlen élmény volt ez a két nap a számunkra és ez a panzió tulajdonosainak köszönhető. Hiszen bármire képesek annak érdekében, hogy minden vendég nagyon jól érezze magát. Bízunk benne, hogy még lesz lehetőségünk vissza menni. Aki teheti legalább egyszer menjen el oda, nem bánja meg, sőt!

Damó Csaba és neje

Menjetek el erre a gyönyörű helyre, tutti megéri. A szállás és a kiszolgálás kifogástalan, a vendégszeretetről nem is beszélve. Mégegyszer köszönjük a Juhász családnak az elmúlt 5 napot, maximálisan meg voltunk elégedve mindennel.

Makai Mária és párja