Gyengén látó verzió
Foglalás telefonon
+36 20/342-0788
+36 20/518-4071
Kérjél ajánlatot

Látnivalók: Nagycenk

Kutatások szerint a település már az őskorban is lakott volt, mai lakossága 1860 fő. A Soprontól 12 km-re található falu könnyen megközelíthető, bármilyen közlekedési formát is választasz.

A község és a Széchenyi család kapcsolata 1678-ban kezdődött, amikor a család egy egyezség révén hozzájutott a terület használati jogához, majd véglegesen 1711-ben került a tulajdonukba. Ez a területszerzés emelte a családot főnemesi rangba.

Kastélyt is építtettek, a munkálatok 1741-ben kezdődtek és 1750-ben fejeződtek be. A klasszicista, késő barokk stílusban épült kastélyt 1969-ben kezdték el renoválni, ám ezek a munkák elhúzódtak, 1985-ben fejeződtek be. A kastély ad otthon a Széchenyi István emlékmúzeumnak, ami az ország legnagyobb, egy konkrét történelmi személynek emléket állító gyűjteménye. Itt tekintheted meg a család történetét bemutató anyagokat is.

Amikor kilépsz a kastélyból indulj el egyenesen és máris a 20 méter széles és 2,6 km hosszú hársfasor elején találod magadat. Eredetileg lovaglóútként használták, de mára már nem kell tartani attól, hogy egy szélsebes lovas elütne.

A gyerekes családok egyik legkedvesebb programja a falu elején található múzeumvasút. A vasutat a GYSEV Zrt. üzemelteti, a szolgálatot gyermekvasutasok látják el. A vasút áprilistól októberig közlekedik.

Látogass el Nagycenkre és pillants bele a grófok és főnemesek életébe egy picit!

Rólunk mondták

Ismételten csuda klassz 5 éjszakát töltöttünk a Panzióban, a szobából gyönyörű panorámás kilátással. Mind az öten szép élményekkel gazdagodtunk.Kívánjuk, hogy vendégszeretetek még nagyon sok turistát vonzzon. Nagyon köszönjük a családias vendéglátást! És természetesen mindenkinek jó szívvel ajánljuk a GLORIETT PANZIÓT !!

Morvai Imre

Én a feleségemmel töltöttünk el 2 csodálatos napot ebben a panzióban. Mindennel maximálisan elégedettek vagyunk, a szobával, a környékkel az étellel (ami annyira finom volt) és nem utolsó sorban a házigazdák vendég szeretetével. Barátságosak, kedvesek az ide érkező emberekkel. Olyan családias és kellemes volt a légkör, hogy az ember ide bármikor szívesen vissza vágyik. Felejthetetlen élmény volt ez a két nap a számunkra és ez a panzió tulajdonosainak köszönhető. Hiszen bármire képesek annak érdekében, hogy minden vendég nagyon jól érezze magát. Bízunk benne, hogy még lesz lehetőségünk vissza menni. Aki teheti legalább egyszer menjen el oda, nem bánja meg, sőt!

Damó Csaba és neje

Menjetek el erre a gyönyörű helyre, tutti megéri. A szállás és a kiszolgálás kifogástalan, a vendégszeretetről nem is beszélve. Mégegyszer köszönjük a Juhász családnak az elmúlt 5 napot, maximálisan meg voltunk elégedve mindennel.

Makai Mária és párja